Archiwum 22 maja 2014


maj 22 2014 Żurek
Komentarze (0)

Żurek z jajkiem

Żurek z jajkiem

Czas przygotowania: do 60 minut

Poziom trudności: łatwe

Region: kuchnia polska

Ilość osób: dla 4 osób

 

Żurek z jajkiem - składniki:

Zakwas 0.5 litra pietruszka; marchew i cebula 1 sztuka mąka 1 łyżka kiełbasa 20 dag olej 1 łyżka jaja 6 sztuk sól 1 łyżeczka majeranek szczypta pieprz czarny szczypta

Żurek z jajkiem - sposób przygotowania: Marchewkę i pietruszkę obrać i umyć, zalać wodą i gotować 10 min. Dalej dodać zakwas, majeranek i pół opieczonej cebuli. Gotować 15 min. przyprawić i zaprawić zaprawą z mąki i wody. 1/2 cebuli przesiekać i przesmażyć razem z pokrojoną kiełbasą. Dodać do żurku pod koniec gotowania. Jajka ugotować na twardo i obrać oraz pokroić. Żurek podać w talerzu. Smacznego.

maj 22 2014 Żurek
Komentarze (0)

Żurek z jajkiem

Żurek z jajkiem

Czas przygotowania: do 60 minut

Poziom trudności: łatwe

Region: kuchnia polska

Ilość osób: dla 4 osób

 

Żurek z jajkiem - składniki:

Zakwas 0.5 litra pietruszka; marchew i cebula 1 sztuka mąka 1 łyżka kiełbasa 20 dag olej 1 łyżka jaja 6 sztuk sól 1 łyżeczka majeranek szczypta pieprz czarny szczypta

Żurek z jajkiem - sposób przygotowania: Marchewkę i pietruszkę obrać i umyć, zalać wodą i gotować 10 min. Dalej dodać zakwas, majeranek i pół opieczonej cebuli. Gotować 15 min. przyprawić i zaprawić zaprawą z mąki i wody. 1/2 cebuli przesiekać i przesmażyć razem z pokrojoną kiełbasą. Dodać do żurku pod koniec gotowania. Jajka ugotować na twardo i obrać oraz pokroić. Żurek podać w talerzu. Smacznego.